Rádiójeles pontosítás atomóráról

Avagy az időszabvány alapján vezérelt órák: az adás alapja egy cézium-133 atommal működő ún. atomóra. Az első ilyen órát Angliában építették meg, 1955-ben. Ezek után nemzetközileg elfogadták szabványként az atomórák által előállított másodpercet, mint a másodperc meghatározását.
Az atomórák ipari jellegű létesítmények. Azokat, amelyekre rádióadót telepítettek (időjelet sugárzó rádióadók) idősablonként használják az adott régiókban. Ilyen adóból közel 30 van a világon. Az órák csak néhány torony jelére képesek szinkronizálni. Van olyan, amelyik csak a saját régiójáét tudja használni, de sok éve egyre több az ún. multi band óra is, amelyek képesek több régió tornyára is szinkronizálni. A közép-európai idő jelét a Mainflingen-ben (Németország, Frankfurt mellett) található adótorony sugározza. Ez a DCF77 jel, amely közel teljes Európát lefedi (kb. 2000 km-es sugarú körzetben fogható):
A világ első rádiófrenkvencián távvezérelt magánhasználatra alkalmas hordozható asztali óráját amerikában gyártották. Az első asztali órát ezzel a technológiával, amelyet szériában gyártottak, a JUNGHANS gyártotta, 1985-ben:
A VILÁG ELSŐ rádiófrekvencián távvezérelt karórát szintén a JUNGHANS hozta forgalomba 1990-ben: JUNGHANS MEGA 1. A vevő antenna az óraszíjba volt beleépítve. Ilyen óraszíjat utoljára 2015-ben szereztünk be, és a Junghans magabiztosan szállította...
 
A Junghans azóta is élen jár ezen órák gyártásában, mind technológiailag, mind dizájnban: a JUNGHANS MEGA és a JUNGHANS MEGA SOLAR szerkezetek már bizonyították megbízhatóságukat. 2018-ban egy új szerkezetet fejlesztett a Junghans, ami rendkívül innovatív, és kvarc szerkezet létére gyönyörű. A Junghans J101 :
Ami érdekes, hogy a rádiófrekvencián távvezérelt órák technológiáját alig néhány óragyártó használja a JUNGHANS-on kívül. Pontosabban: CITIZEN, CASIO, SEIKO. Mindhárom cég szintén saját fejlesztésű szerkezeteket használ az ilyen karórákban.
A CASIO (már egészen alacsony ártól elérhetőn) magabiztosan ún. CASIO WAVE CEPTOR jelzéssel ellátott, a legtöbbször ún. "multi band", azaz több toronyra is szinkronizáló rádiójel vezérelt órákat gyárt. A CASIO G-SHOCK és a CASIO EDIFICE rádiójel vezérelt modellek szuperellenálló órák is egyben. 
A CITIZEN a rádiófrekvencián távvezérelt karórák között a legsikeresebb modelleket gyártja CITIZEN RADIO CONTROLLED néven. Köszönhető ez a CITIZEN nem megosztó stílusának, stabil minőségének és az általunk is immár 1999-től megtapasztalt "CITIZEN" megbízhatóságnak. Nem mellesleg a CITIZEN rádiójel vezérelt szerkezetei mind fényenergiával működő szerkezetek, azaz CITIZEN ECO-DRIVE-ok. Ezeket a CITIZEN csakis a legellenállóbb tokokba szereli, és az európai modelljeit kivétel nélkül karcálló zafírkristály üveggel látja el, így ezek a CITIZEN referenciamodelljei. Mindezt a CITIZEN elérhető árfekvésben kínálja.
1 2 3 4
Az árak tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t (bruttó árak).
1 2 3 4

Termék szűrő

Színvilág
Szíj anyaga
Összes
Újrahasznosított
Bőr Fém
Kaucsuk
Műanyag Szövet
Szilikon
Természetes vegán alapanyag
Vízállóság
Összes 30m 50m 100m 200m
300m
500m
600m
Szerkezet működési elve
Összes Elemes (kvarc vezérlésű) szerkezet Fényenergiát hasznosító akkus (kvarc vezérlésű) szerkezet
Mechanikus (automata felhúzású) szerkezet
Tölthető akkus (CPU vezérlésű) szerkezet
Szerkezet pontossága - pontosítása
Összes Bluetooth (iOS/Android)
COSC kronométer minősítés
GPS jel vezérelt működés
PRECIDRIVE
Rádiójel vezérelt működés
Bluetooth
Összes
IOS/Android App: BABY-G Connected
IOS/Android App: CASIO WATCHES
IOS/Android App: EDIFICE Connected
IOS/Android App: Frederique Constant Smartwatch
IOS/Android App: G-SHOCK Connected
IOS/Android App: G-SHOCK MOVE
IOS/Android App: MMT-365
Díszítőkövek típusa
Összes
Cirkónia
Gyémánt
Swarovski kristály
Számlap
Összes
Áttört
Arab számos
Gyöngyház
Római számos
Számok nélkül
Limitált (speciális kiadás)
Összes
Limitált kiadás
Speciális kiadás
Óratok kialakítása
Tok mérete
További szűrési feltételek
Vissza a tetejére
Bezár