Óraszíj készítés élőben - Látogatás a Hirsch-nél

2009.05.19.

Aki egy kicsit óramániás, annak nem kell bemutatnunk a Hirsch márkát. A világ legmodernebb, legválasztékosabb, és legkiválóbb bőr óraszíjainak gyártója. Termékeit 12000 ponton értékesíti világszerte és számos luxus kategóriájú óramárka szíjbeszállítója.

 

2009 áprilisán az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy mint egyik magyarországi referencia partnerüket, meghívtak az osztrák és német ügyfelek részére szervezett üzemlátogatásra, a Wörthi-tó partján fekvő Klagenfurtba. A márkában eddig is hittünk, ez a kirándulás azonban még inkább elmélyítette bennünk a márka szeretetét.

 

Egy élő manufaktúra

 

 

A létező három üzem közül ez a klagenfurti a legnagyobb és legkomolyabb. 300 ember komoly, precíz munkája eredményeként, egyedileg készülnek a gondos részletességgel kidolgozott óraszíjak.
 

 
 

A minőség az alapanyag kiválasztással kezdődik. A már cserzett és színezett bőröket Olaszországból importálják, természetesen csak a legkiválóbb minőségben. A legolcsóbb és legáltalánosabb borjúbőrön kívül, az alligátor és más egzotikus állatfajok (krokodil, rája, strucc, gyík) bőrének felhasználása is jelentős. Ezeket szigorú előírások szerint, minden anyagdarabot számos információt tartalmazó kóddal ellátva kezelnek.

 

A kényelmes, esztétikus, igényes és tartós viseletet az 1955-ben kidolgozott rembordálási technológia biztosítja. Ez lehetővé teszi, hogy a Hirsch szíjak nedvesség és izzadtságállók, illetve langyos folyóvízzel mosva tisztán tarthatók, mivel a szíjat érő szennyeződések nem jutnak az óraszíj belsejébe.

 
 

 

 

 

 

Garantált kiválóság

Az elkészült óraszíjak komoly tesztelésnek vannak kitéve, legalább hétféleképpen (szauna teszt, izzadtságteszt, szakítópróba, kopásállóság, vegyianyag-teszt, színtartósság vizsgálat, rugalmasság vizsgálat) vizsgálják tartósságukat, ellenálló képességüket.

 

 

A Hirsch büszkeségei: a 100 m vízálló szíjak, amelyekben úszni, strandolni is lehet, mert minimális nedvességet szívnak csak magukba;

 a teljesen antiallergén szíjak, amelyek egy

speciális eljárás segítségével 100 %-ig garantálják az irritáció-mentességet;

a Leonardo kollekció, amely utánozhatatlan esztétikai élményt nyújthat a legtöbb óra számára, mivel tökéletesen illeszkedik a kerek óra tokok ívéhez.

 

Precizitás, rugalmasság

Miután kicsodálkoztuk magunkat a gyártás során tapasztalt tökéletességen, meghajolhatunk a profin felépített logisztikai rendszeren is. Rendeléseinket dupla biztonsággal, 2-3 nap alatt teljesítik. A hatalmas polcrendszereken sorakozó szíjak közül egyedileg válogatják a megrendelt modelleket, amiket a megfelelő pénznemmel beárazott tikettel látnak el, ami az áron túl tartalmazza a szíj szükséges paramétereit is. Így kizárt a tévedés!

Tehát meggyőződéssel adhatjuk át immár Önöknek a Hirsch üzenetét: a Hirsch termékei nem egyszerű óraszíjak, hanem olyan órához tartozó szíjak, amelyek stílust és életérzést nyújtanak a viselője számára. 

Hirsch óraszíjak már kaphatók webshopunkban is!
 


Vissza a tetejére
Bezár