Név: Jelszó:
2018.10.14.
Gemini36
Kedves Bálint órások! Én is megengednék magamnak egy enyhe negatív kommentet..talán sokak nevében. Nekem a Magazin..és Az Órás blogja évek óta...
2018.10.13.
Tamás
Tisztelt Bálint Órák! Engedjék meg, hogy a sok-sok pozitív visszajelzés mellett tegyek 1 negatívot is. Régóta figyelem weboldalukat és már...
2018.10.04.
KovácsPéter
Tisztelt Bálint órások! Nagyon örülök és egyben köszönöm a mai napon a Seikomra felszerelt szíjat és a csatot! Udvarias, precíz kiszolgálás...

Magazin

Citizen Eco-Drive Proximity

2012.11.03.

Első pillantásra a Citizen hamarosan megjelenő modellje modern és divatos, de ez alapján aligha sejtenénk, hogy ez nem egy közönséges időmérő. Ha a számlapot közelebbről szemügyre vesszük, már sejteti, hogy technikailag is hordoz újdonságot, hiszen feltűnik rajta a Bluetooth logó - ezzel nem találkozhattunk a korábbi Citizen Eco-Drive-okon még a csúcsmodellek esetén sem.

 

 


Ha még alaposabban megnézzük, a számlap külső kerületén feltűnnek a speciális funkciókra utaló feliratok, mint például a "CALL és MAIL". A Proximity a Citizen első Bluetooth képes időmérője, melyet okos-telefonokhoz - elsősorban az Apple iPhone-hoz tervezték, mivel a Bluetooth kommunikációs szabvány kisebb áramfogyasztású, legújabb 4.0-ás verzióját használja (ez jelenleg az európai piacon kapható mobilok közül kevésben található). 

 

Mire is alkalmas ez az óra? A gyártó adatai szerint az óra 10 méteres tartományon belül képes szinkronizálni az időt és a dátumot a telefonon, figyelmeztet a bejövő hívások, SMS-ek és az e-mailek érkezésére. Valamint azt is megmondja, ha volt nem fogadott hívás, vagy van egy naptári esemény, találkozó. Hagyományos, analóg módon a  mutatók segítségével  a számlapon elhelyezett feliratok segítségével (illetve rezgéssel vagy hangjelzéssel kiegészítve jelzi) a telefontól kapott információkat.

Ezeken kívül még egy hasznos funkcióval rendelkezik: a telefon keresés, melynek aktiválásának hatására a telefon hangjelzést ad.

Az extra szolgáltatások előnye, ha a telefon mélyen a kabátzsebben vagy a táskában van, az órára pillantva gyors tájékoztatást kapunk, hogy nem fogadott hívásunk van vagy új üzenet érkezett.

Az óra kezeléséhez, frissítéséhez (és esetleges későbbi funkció bővítéshez) szükséges alkalmazást az App Store-on tette elérhetővé a gyártó.


Mitől különleges ez az óra? Hiszen számtalan akár színes LCD kijelzővel rendelkező "okosóra" is van már a piacon. Egyszerű a válasz: Stílusos, sportos ugyanakkor nem hivalkodó és megtartotta a hagyományos karóra mivoltát hisz minden extra funkciót hagyományos analóg módon jelez.

Továbbá az elemcsere vagy töltés miatt sem kell aggódnunk, hiszen a Citizen jól bevált Eco-drive megoldását használja és mindezek mellett az óra 10bar/100m vízállósággal rendelkezik.


  Citizen Proximity Citizen Proximity
  AT7030-05E AT7035-01E

 

A óra főbb tulajdonságai:

 • Rozsdamentes acél tok
 • Tükröződésmentes zafírkristály üveg
 • Citizen W760 szerkezet
 • Fényenergiával működő kvarc szerkezet
 • Öröknaptár
 • Stopper funkció
 • Járástartalék kijelzés
 • 24 órás kijelzés
   

 AKTUÁLIS
2018.10.09.
JUNGHANS MEISTER MEGA
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
2018.07.17.
MEISTERSINGER LUNASCOPE
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató