Név: Jelszó:
2018.10.14.
Gemini36
Kedves Bálint órások! Én is megengednék magamnak egy enyhe negatív kommentet..talán sokak nevében. Nekem a Magazin..és Az Órás blogja évek óta...
2018.10.13.
Tamás
Tisztelt Bálint Órák! Engedjék meg, hogy a sok-sok pozitív visszajelzés mellett tegyek 1 negatívot is. Régóta figyelem weboldalukat és már...
2018.10.04.
KovácsPéter
Tisztelt Bálint órások! Nagyon örülök és egyben köszönöm a mai napon a Seikomra felszerelt szíjat és a csatot! Udvarias, precíz kiszolgálás...

Magazin

A világ első aktív mátrixos EPD karórája - elsőként Magyarországon

2012.09.25.

Amikor a Baselworld 2010-es kiállításon bemutatták, hatalmas érdeklődést váltott ki mind a rajongók, mind az újságírók és az iparági szakértők körében egyaránt. Az innovatív és rendkívül részletes grafika, a tiszta, nagy felbontású – 300dpi** - képernyő, és a széles látószög azok a tulajdonságok melyekkel az EPD óra a digitális kijelzőjű időmérők újszerű jövőjét vetítette előre.

 

 


Amellett, hogy egy teljesen új kijelző rendszert kapott, a második generációs EPD óra a világ bármely pontján található atomórák által sugárzott pontosidő-jelre képes szinkronizálni, így a hagyományos kvarcszabályzós szerkezeteknél elfogadott havi 15 másodperces eltéréssel szemben, az óra pontossága - ha az óra hatótávolságán belül van jeladó - 10-13 másodperc naponta, vagy egy másodperc eltérés 30 millió évente!
 

SEIKO Active Matrix EPD Worldtimer

 

A szerkezet energiaellátásáról fényenergia gondoskodik, ezért nincs szükség elemcserére. Teljesen feltöltött állapotban - köszönhetően a SEIKO szakértelemének az energiatakarékos áramkörök fejlesztésének területén - az új EPD óra akár kilenc hónapig is működik anélkül, hogy fény érné. Továbbá, ha az óra nincs használatban - sötétben van és gomb sem kerül benyomásra - 72 óra elteltével automatikusan "alvó" üzemmódba kapcsol. Ebben az állapotban a szerkezet továbbra is méri az  időt, és szinkronizál a rádiójelekkel, csak a kijelző kapcsol le,  így a  működési idő több mint három év lehet. Amint bármelyik gomb megnyomásra kerül, vagy a napelemek fényt érzékelnek, az óra magától „felébred” és a kijelző normálisan működik újra.
 

A digitális óra új arca

 

Az EPD technológiájú kijelzőt karórában, először öt évvel ezelőtt megjelent modelljében alkalmazta a SEIKO - mely elnyerte a genfi Grand Prix d’Horologerie nagydíját. Most a SEIKO még magasabb szintre emelte a technológiát - az aktív mátrix rendszer használatával - kijelző felbontása messze meghaladja az eddig alkalmazott megoldásokat, így kijelzési lehetőségei szinte végtelenek: a kijelző 80.000 képpontból áll (300 dpi2 felbontással) ezáltal teljesen egyedi, gyakorlatilag tetszőleges grafika megjelenítésére ad lehetőséget, pozíciótól függetlenül.

 

 

Az idő megjelenítésére öt egyedi mód közül választhatunk, hangulatunknak megfelelően.

 

Az óra funkcióinak állapota grafikusan kerül ábrázolásra a képernyőn, így könnyen követhető. Az óra kezelése is előre mutató, a funkciók egyetlen gomb lenyomásával - menü rendszerbe rendezve - érhetők el, míg az óra domború formája is a könnyű működtetése érdekében lett kialakítva, a nyomógombok átlósan helyezkednek el a tok két oldalán.


 

A világidő üzemmódban az újonnan kialakított képernyőn: az idő, a naptár, a kijelölt város neve (32 város közül választható!), és az időeltolódás UTC-től3, valamint egy második helyi idő, és a földrajzi elhelyezkedését mutatja a világon. Az előre kiválasztott két helyi idő között gyorsan és könnyen lehet váltani. 

Az óra automatikusan észleli és fogadja a standard idő jelét az egész világon, amelyet öt adóállomás4 továbbít az óra energiatakarékos üzemmódjában is. Szükség esetén van lehetőség a jel kézi fogadására is. A jelfogadás állapota, és a vétel folyamata pontosan követhető a grafikus képernyőn.

 

S770 szerkezet tulajdonságai

 

 • Rádiójelvezérelt működés
 • Fényenergiával 
 • Funkciók:
  Idő kijelzés: óra, perc és másodperc (5 különböző választható formátumban)
  Dátum kijelzés: hónap, nap és a hét napja
  Öröknaptár (2060. december 31-ig)
  Világidő funkció 32 város és nyári időszámítás
  Kettős idő (zónaidő) funkció
  Multifunkciós riasztás
  LED-es5 világítás
  Akkumulátor töltöttségi szint kijelző
  Túltöltés elleni védelmi funkció
  Energiatakarékos funkció
  Járástartalék: 9 hónap (41 hónap "alvó" módban)
 • Pontosság: maximálisan 15 másodperc megengedett eltérés havonta (rádiószinkronjel vétele nélkül)
 • Méretei: 30,9 x 32,9 mm, vastagsága: 5,7 mm (napelemek nélkül)
   
 • Tok és a szíj:
     Rozsdamentes acél (SDGA001J)
     Rozsdamentes acél, arany tónusú PVD bevonat (SDGA002J)
     Rozsdamentes, fekete PVD bevonat (SDGA003J)
 • Üveg: Zafírkristály, tükröződésmentesítő bevonattal
 • Vízállóság: 100m/10bar
 • Tok méret: 45,5 x 46,0 mm, vastagsága: 9,5 mm

 

1 Electrophretic kijelző
2 Képpontok száma hüvelykenként
3 Universal Time Coordinated - egyezményes koordinált világidő
4 DCF77 Mainflingen, Németország; MSF Anthorm, Anglia; WWVB Denver, USA;
JJY40 a Fukushima és JJY60 Észak Kyusyu, Japán
5 Light-Emitting Diode – fénykibocsátó dióda

 


EPD technológia


A hétköznapokban elektromos tintaként (E-Ink, E-Tinta) ismert technológia, hivatalos nevén elektroforézis-kijelző (Electro Phoresis Display – EPD). Ezzel a kijelző fajtával elsősorban elektronikus könyvolvasókban (eBook reader) találkozhatunk. Legszembetűnőbb előnye, hogy szinte tökéletesen utánozza a hagyományos papírra nyomtatott szöveget (a TV-kben, telefonokban, notebookokban található LCD-khez képest kevésbé fárasztja a szemet). Az elektronikus tinta egy szabadalmaztatott anyag mely a kijelzőben történő felhasználása során egy filmrétegben kerül integrációra. Szintén forradalmi újdonság az a technológia, amelyet az anyag megalkotása során alkalmaznak, az eljárás a kémia, a fizika és az elektronika egyedülálló fúziója. Az elektronikus tinta legfontosabb összetevője a milliónyi apró mikrokapszula, amelyek átmérője az emberi haj átmérőjével egyeznek meg. Minden mikro kapszula tartalmaz negatív töltésű fehér részecskéket, és pozitív töltésű fekete részecskéket, amelyek egy speciális, optikailag tiszta folyadékban lebegnek.

Amikor a kapszulát egy negatív elektromos mező hatása éri, a fehér részecskék felemelkednek a kapszula tetejére a kijelző képpontja fehérre vált. Eközben az ellentétes elektromos mező a fekete részecskéket az aljára húzza, ahol azok rejtve maradnak. A folyamat megfordításával – pozitív elektromos mező hatására - a fekete részecskék a kapszula tetején jelennek meg, amelynek felülete így sötétre vált.AKTUÁLIS
2018.10.09.
JUNGHANS MEISTER MEGA
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
2018.07.17.
MEISTERSINGER LUNASCOPE
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató