Név: Jelszó:
2018.10.14.
Gemini36
Kedves Bálint órások! Én is megengednék magamnak egy enyhe negatív kommentet..talán sokak nevében. Nekem a Magazin..és Az Órás blogja évek óta...
2018.10.13.
Tamás
Tisztelt Bálint Órák! Engedjék meg, hogy a sok-sok pozitív visszajelzés mellett tegyek 1 negatívot is. Régóta figyelem weboldalukat és már...
2018.10.04.
KovácsPéter
Tisztelt Bálint órások! Nagyon örülök és egyben köszönöm a mai napon a Seikomra felszerelt szíjat és a csatot! Udvarias, precíz kiszolgálás...

Magazin

A 2012-es BASELWORLD kiállításon a Seiko bemutatta: „A világ első GPS Solar óráját.”

2012.04.11.

  Akik kicsit is járatosak az órák világában most biztos felkapták a fejüket: Mi az, hogy világ első?! Hiszen más is gyárt GPS órát! Valóban nem a Seiko-nak jutott először eszébe egy olyan óra ami műholdról szinkronizálja a pontos időt, hiszen számos más gyártó készít úgynevezett GPS-es órát többek között a Suunto, a Garmin vagy a Nike. De ezek a modellek speciálisan sportoláshoz készültek inkább sporteszközök mint mindennapi használatra szánt karórák.


  A Seiko Astron azonban valóban egy „közönséges”, mindennapos használatra szánt karóra, ráadásul a kijelentésben ott szerepel, hogy Solar tehát egy fényenergiával táplált óráról van szó.
  No és mi van a Citizen Satellite Wave-vel ? Merülhetne fel az újabb kérdés. Valóban a konkurens japán gyártó már 2011 tavaszán bemutatta és azóta piacra is dobta saját szintén fényenergiával működtetett GPS karóráját. Ennek ellenére igaz a kijelentés, hiszen a Citizen modellje EcoDrive és nem Solar! (Ezenkívül sajnos csak korlátozott darabszámban (990) került piacra minek következtében szinte nem is beszélhetünk a nagyközönség számára elérhető, valódi termékről mert gyakorlatilag percek alatt el is tűnt a kínálatból, hogy a gyűjtők polcain landoljon.)

  A Seiko Astron karórája reméljük hamarosan üzletünkben is megtekinthető és megvásárolható lesz. Addig is egy kis kedvcsinálónak a Seiko hivatalos sajtóközleménye:
 

 

Seiko Astron. A világ első GPS Solar órája.
Az óra, amely ismeri a 39 hivatalos időzónát.

 

  Örömmel jelentjük be, hogy a SEIKO elkészítette a világ első GPS Solar óráját, mely a március 8-án megrendezésre kerülő BASELWORLD óra és ékszerkiállításon kerül a nagyközönség elé.

 

  Vége a pontos idő keresésének a Föld minden pontján. A saját fejlesztésű, szabadalmaztatott, alacsony energiafogyasztású GPS vevővel a SEIKO megalkotott egy órát, amely képes a GPS jelek vételére és az időzóna, az idő és a dátum azonosítására a GPS műholdak globális hálózatának segítségével. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. Ezt a forradalmi áttörést Seiko Astron-nak hívják. Az 1969-es ünnepelt elődjével együtt, amely a világ első kvarc karórája volt, az új Seiko Astron is a Seiko Epson vállalat fejlesztése, új korszakot vezetve be az időmérés technológiájában. A Seiko Astron idén ősszel jelenik meg egyidejűleg minden piacon, ára várhatóan 420.000-580.000 Ft lesz.


 

Pontos idő, bárhol a világon.

 

  Naponta egyszer, a Seiko Astron automatikusan fogadja az idő szignált, igény szerint csatlakozik a Föld körül keringő 4 vagy több GPS műholdhoz, így felismeri a pozícióját és beazonosítja az időzónát és a pontos időt. A mutatók automatikusan a helyi időre állnak, atomóra pontossággal. Az új Seiko Astron napenergiával működik, így soha nincs szükség elemcserére, intelligens naptárral rendelkezik, így a dátum is mindig olyan pontos, mint az idő.

 

  A Seiko Astron nem csak egy óra. Egy kollekció is egyben. Három modell magas intenzítású titánból készült, amely erősebb, mint az acél, de 40%-kal könnyebb, további két modell pedig acél tokba került. Mindegyik modell lünettája kerámia bevonatú, azonos funkciókkal, illetve magas műszaki tartalommal rendelkeznek, beleértve a zónaidő számlapot, GPS vételi kijelzőt és a zafír üveget az új fejlesztésű tükröződésmentes bevonattal. A hagyományos dátum és zónaidő mellett a funkció gomb megnyomását követően a másodpercmutató, illetve a 10 órás pozícióban lévő indikátor a GPS szignál státuszát mutatja.

A titok az energia menedzsment.


   Miért most és miért SEIKO? A SEIKO solar és a GPS technológia egyesítése többéves aprólékos kutató fejlesztő munkát igényelt a Seiko Epson vállalattól, amely nem kevesebb, mint 100 szabadalmat eredményezett. Csak ez a SEIKO által kifejlesztett energiahatékony technológia tette lehetővé annak megvalósítását, hogy a miniatűr GPS vevő rendkívül alacsony energia felhasználással képes legyen a GPS jelek fogadására 4 vagy akár több műholdról. Csak a SEIKO páratlan mikro-mérnöki szakértelme tette lehetővé, hogy ezt a technológiát beépítsék egy karórába, amely 47 mm átmérőjű és mindössze 135 gramm (magas intenzitású tokkal és csattal). Továbbá csak a SEIKO fejlett IC áramköri szakértelme tette lehetővé, hogy az óra felossza a világot 1 millió „négyzetre” és mindegyikhez hozzárendeljen egy időzónát.


Kényelmes egyszerű és könnyű viselet.


   A Seiko Astron intelligens, de viselni egyszerűen öröm. Amikor kilépsz a repülőből, csak nyomd meg a funkció gombot és az idő illetve az időzóna automatikusan beáll. Az idő beállításhoz 6 másodpercre van szükség, míg az időzónát 30 másodperc alatt korrigálja az óra, függetlenül attól, hogy közben megállsz vagy mozogsz. Szóval, ha látod az eget, akkor a pontos időt is megtudod. A téli-nyári idő átállítás is egy gombnyomással történik, és a dátum is mindig pontos; a Seiko Astron intelligens naptára 2100 februárig programozott. A SEIKO solar technológiája tovább fokozza a könnyű használatot, mivel a karbantartás soha nem okozhat problémát. Az óra mindenféle fényforrásból nyer energiát és soha nem igényel elemcserét.


Bárhol utazol, az új Seiko Astronnal mindig időben vagy. Könnyedén.

 

 

 

 

 

 AKTUÁLIS
2018.10.09.
JUNGHANS MEISTER MEGA
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
2018.07.17.
MEISTERSINGER LUNASCOPE
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató