Név: Jelszó:
2018.10.14.
Gemini36
Kedves Bálint órások! Én is megengednék magamnak egy enyhe negatív kommentet..talán sokak nevében. Nekem a Magazin..és Az Órás blogja évek óta...
2018.10.13.
Tamás
Tisztelt Bálint Órák! Engedjék meg, hogy a sok-sok pozitív visszajelzés mellett tegyek 1 negatívot is. Régóta figyelem weboldalukat és már...
2018.10.04.
KovácsPéter
Tisztelt Bálint órások! Nagyon örülök és egyben köszönöm a mai napon a Seikomra felszerelt szíjat és a csatot! Udvarias, precíz kiszolgálás...

Bemutatkozás

 

 

 

 Így üdvözöltek minket a TISSOT-nál

Alapítva 1942-ben - ez áll a kis boltunk ajtaján. Persze, én akkor még bőven nem voltam a világon, sőt, Édesapám sem. Nagyapámnak ekkor lett "önálló ipara", ahogy azt akkor mondták, de bátyjai ennél még korábban kezdték az órás-ékszerész ipart.

Amire igazán „eredményes” lett volna a Nagyapa, az állam úgy döntött, elveszi amiért addig dolgozott, azaz államosították a helyiségét, az árukészletét. Minden esetre a nagy sétálóutcai üzlet után a piacon vette át az órajavításokat a kuncsaftoktól, majd otthon megjavította őket, és a piacon adta ki a megjavított órákat.

 

 Nagyapa a 60-as években az egyik lányával a "boltunk" előtt

A hatvanas években sikerült kibérelnie ezt a kis üzletet, ami ma Győr legrégebb óta órával foglalkozó üzlethelyisége...

Ez az a helység, ahol Édesapánkat is először érintette meg az órák világa. Most következhetne néhány romantikus történet az órák iránti szenvedély kialakulásáról a családunkban... A lényeg, hogy a szeretet és a szenvedély kialakult. Aki ezt olvassa, szerintem tudja, hogy miért!

Itt még magam is tanulója voltam az "Öregnek", majd pár évet dolgoztunk együtt, aztán átadta a stafétát.

 

Bizony, 1996-ban, 21 évesen fejest ugrottam ebbe az iparba. A kétkezi munkámból frissen végzett órásként 1997-re tudtam az első óra-árukészletemet megvásárolni. Édesapám és Nagyapám becsületes, beleköthetetlen neve segített, hogy az ügyfelek bízzanak bennem is.

 

 A nejem!

Az éjjel-nappal dolgozásból a már akkor is kedvesem, Kriszta jelentette a kiutat. A tájépítész-mérnöki diploma megszerzésével párhuzamosan a tanulóm lett, elvégezte az órás iskolát, besegített, így már együtt dolgoztunk éjjel-nappal, de így még jobban szerettük csinálni. (Immár feleségem, Bálintné Krisztina!)

Velünk párhuzamosan az Apu üzlete is működött, már 1984 óta Marcalvárosban, ahol az András öcsém lett tanuló. Őt a mai napig itt találhatják ha szakemberre vágynak, vagy nosztalgiázni szeretnének "Fater" után.

 

Teljesen egyértelmű lett számunkra, hogy ez a szakma (is, mint minden) egy életnyi tanulást igényel. Mivel mi rendszeresen (minden nap) megvitattuk és megosztottuk az órákkal kapcsolatos tapasztalatainkat, javítási fogásainkat, így elég gyorsan magas szintet értünk el a szakmában, egyre komolyabb karórákkal foglalkozunk. Amellett folyamatos szakmai képzést tartunk magunknak, valamint tanfolyamot végeztünk az ETA gyárban svájcban, így a mai mechanikus és automata-mechanikus órák karbantartását a legmagasabb színvonalon tudjuk végezni.

 ETA tanfolyamon  ...  ...  A TISSOT oktatóközpontja ...a "diploma" (swiss made) :)

 

 München - Inhorgenta

Jobbról: Kriszta, Péter, András

Amikor a vágy megszületett. Ma ilyenen dolgozunk

A szakmai tudásunk a legnagyobb és legegyedibb értékünk. Ez az alapja a forgalmazott márkáink kiválasztásának is.

Értékünket 2010 óta Magyarország legjobban felszerelt márkafüggetlen szervizében képviseljük, amit 2012-ben beköltöztettünk Győr és Közép-Európa egyik legszebb barokk terére, a Széchenyi térre.

  

 

 

 

 

 A szervizünkről készült film

 

 Cégünk "fejlődése" számok nélkül

Itt a szolgáltatásaink iránt drasztikusan megnövekedett igényt még rugalmasabban, még gyorsabban és még színvonalasabban tudjuk kielégíteni, ma már 6 kollégàmmal (az utóbbi években két emberünk végzett a tanulónkként, kiváló eredménnyel).

 

Cégünk céljai:

 

  1. óravásárlási élményt nyújtani, a karórák egyre kuszább dzsungeléből egy rendezett kiutat mutatni olyan márkákkal, amelyek nyújtottak, és ma is sokat nyújtanak a karóraipar számára. Az általunk képviselt óramárkák létezése nem csupán üzleti alapú, ezt a minőségükkel-hátterükkel-támogatásukkal valamint nem megálló fejlesztéseikkel támasztják alá. A "designer" óramárkáinkat minőség-ár arányuk és háttér-támogatási szempontok alapján válogatjuk.
    Természetesen jópár óramárka hiányzik még a sorból. A teljesség igénye nélkül szívesen képviselnénk még a következő márkákat: Frederique Constant, Omega, Rolex, Glashütte Original, Union, Mühle, Zenith, Breitling, Maurice Lacroix, RADO, Hublot, IWC és persze az igazi manufaktúra-gyártók (vigyázat, ez ma egy divatos kifejezés, és sok gagyi kerül forgalomba manufaktúra-hittel): Jaeger LeCoultre, Patek Philippe, Vacheron Constantin…
     
  2. az órákhoz a ma elvártnál jóval magasabb szintű szolgáltatást nyújtani, valódi garanciával: szervizelés a legmodernebb technológiai- és tudás-háttérrel, rugalmasan, gyorsan és kényelmesen, figyelve az egyedi igényekre – mindezt teljes körű felvilágosítással, ha igény van rá.

A BÁLINT CÉG küldetése tehát, hogy egy teljesen komplex megoldást nyújt a karórák leendő és már aktív szeretőinek, a divat-fogyasztás helyett az átgondolt, gondtalan, egyenes utakat választó hölgyeknek és uraknak, akik úgy érzik, szeretnék imádottjukat sokáig szeretni...

Cégünk speciálisan csakis órákkal foglalkozik, és már akkor is azzal foglalkozott, amikor még nem volt ekkora divat "érteni" hozzá és viselni.

Az ORAK.HU weboldal a BÁLINT órás cég online kivetülése, ahol Ön ugyanazokat a szolgáltatásokat veheti igénybe, amit offline már régóta nyújtunk, és a vásárlást is percre-kész raktárinformáció alapján intézheti el apróbetű-mentes garanciális vagy garancián túli prémium szolgáltatásokkal.

Jó böngészést kívánok csapatunk nevében, és szívesen várjuk Önöket személyesen üzleteinkben!

 

Ifj. Bálint Péter


 


AKTUÁLIS
2018.11.10.
TISSOT SEASTAR 1000 POWERMATIC 80
2018.10.09.
JUNGHANS MEISTER MEGA
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató