A Marcalvárosi üzlet szeptember 21 - 28-ig ZÁRVA tart! 

Név: Jelszó:
2018.06.14.
Szalay Erika
Kedves Órások! A két nappal ezelőtt megrendelt P.C. órák ma tökéletes állapotban megérkeztek.Nagyon köszönöm, hogy soha nem okoznak csalódást...
2018.06.12.
Tisztelt Bálint Órák! A mai napon a futárszolgálat kézbesítette az Önök által szervizelt órát. Az óra ép, működőképes. Köszönöm szolgáltatásukat...
2018.01.27.
K.G.
Tisztelt Bálintné Szlatinszki Krisztina! Az órák a megbeszélés szerint, hibátlanul, kellően lepapírozva megjöttek. Köszönöm a ritka precíz...

Magazin

« 1 2 »

A nagyon is rendben lévő, de a Glashütte Originalnál mégiscsak a belépő szintet jelentő Senator-család egyik csúcsmodellje a nagy újdonság, a Senator Diary.

 

 

 

 

 Egy műhely a „gyárban”2008-ban nyitotta meg a kapuit a közönség előtt a két szintjével mintegy 1000 négyzetméteres kiállítás és könyvtár, a „German Watch Museum Glashütte – Nicolas G. Hayek”. Az elődök gazdag hagyatékából 400 egyedi tárgy látható a vitrinekben, és persze még sok-sok fotó, festmény és rajz is.

 

 A német kisváros nevét minden órakedvelő jól ismeri, és talán egyik kedvenc márkája is onnan való. Kisebb, de nem jelentéktelen márkák mellett most a két nagy glahüttei cég közül a Glashütte Originalra vetünk egy pillantást.

  

 

 

 1984. Egy nyomasztó évszám. Elvégre erről a számról szinte mindenkinek Orwell azonos című regénye jut eszébe. Az óraiparban is meglehetősen sötét volt akkoriban a hangulat, hiszen még mindig nem lehetett látni a kvarcszerkezetek okozta válság végét, amelynek oly sok márka áldozatul esett, és amelyben még a nagyok is meg-megbotlottak.

 

 Hosszú múlt, anyaghasználat terén számos olyan újítás, amelyet annak idején az Hublot is megirigyelt volna, és végül az érintőképernyő koncepciójának karórákra való átültetése évekkel az első iPhone megjelenése előtt mind a Tissot érdemei közé sorolható. A Seastar 1000 kronográfja
azonban e érdemek egyikével sem büszkélkedhet, cserében viszont a márka exkluzívnak mondott C01.211 kronográf kaliberét kapta.

 GRAND Seiko

2011.07.28.

Bár nem sok idő telt el a márciusi bázeli kiállítás óta, a japán gyártó máris több újdonsággal gazdagította palettáját. Azonban most sem az atomóra-pontosságú „Active Matrix EPD” modellről, sem a napcellás Seiko Solarról nem kívánunk szólni. Hiszen októberben végre megjelent a Grand Seiko legújabb kollekciója, mellyel a gyár a modellcsalád 50. születésnapját ünnepli.

  

 A sötét oldal ereje

2011.06.08.

Alábbi cikkünkben olyan órákat mutatunk be melyekben közös stílusjegy a designt uraló fekete szín. Mert ez állítólag sosem megy ki a divatból.Amikor az „égiek” úgy hordják tenyerükön az órást, hogy pont nyugdíjba vonulása
idejére kap megbízást élete eddigi legöregebb óraművének restaurálására, illetve generáljavítására, akkor az az órás boldog lehet…HÍRES ÓRÁSMESTEREKET BEMUTATÓ CIKKSOROZATUNK MÁSODIK ALANYA BÁLINT PÉTER GYŐRI ÓRÁSMESTER, RESTAURÁTOR. LAKOSSÁGI MEGBÍZÁSOKNAK ÉPPOLY SZÍVESEN TESZ ELEGET, MINT MÚZEUMOK FELKÉRÉSÉNEK: MINDEN EGYES MUNKÁJÁVAL IGYEKSZIK MESTERSÉGE JÓ HÍRNEVÉT ÖREGBÍTENI. A SZAKMA IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGE ÉS AZ, AHOGYAN AZ ÓRÁKRÓL GONDOSKODIK, "BEOLTJA" E SZERETETTEL KÖRNYEZETÉT, MEGRENDELŐIT. 
 

Az Esprit az idén is megtisztelt minket azzal, hogy meghívott a partival egybekötött órabemutatóra. Az eseményen több mint 100 európai partner vehetett rész, köztük másodmagunkkal képviselhettük Magyarországot.

  

Inhorgenta. A 37. Nemzetközi Óra, Ékszer, Drágakő, Gyöngy és a Megmunkálásukhoz Kapcsolódó Technológiák Szakvására. Az elmúlt hétvégét itt töltöttük, hogy felkészülhessünk az idei év trendjeire és lehetőségeire, ugyanis ez az év első olyan kiállítása, ahol a gyártó és kereskedő cégek bemutathatják termékeiket, és megköthetik üzleteiket meglévő, vagy új partnereikkel.

A több mint ezer kiállító 66000 négyzetméteren, 6 hatalmas csarnokot telített meg, amelyek közül alig 20% kapcsolódik az óra témához. Az igazi órabemutató minden évben a Baselworld kiállítás, amelyet 1 hónap múlva, kb. kétszer ennyi kiállítóval rendeznek majd meg.
  

A sportos kiválóságok gyártója az elmúlt 1-2 évben igencsak magasra helyezte a mércét. Az alapmodellek elhagyásával abszolút mértékben a DS technológia érvényesül az új kollekcióban. Az idei évben a Certina nem adott ki 100000 Ft alatti modellt, amit nem az árak emelkedése, hanem a kizárólag kiváló minőség képviselése eredményez. Ezzel a Certina egyértelműsítette új pozícióját a svájci márkák között!Miért pont a TISSOT?

2009.08.17.
 
 

A TISSOT a kategóriájában a legrégebbi óragyár, 1853-ban alapította a Tissot-Daguette család Le Locle-ban. Le Locle a francia határtól alig 10 kilométerre található kisváros Svájcban.
A Tissot gyár a mai napig itt található.
  

A Citizen ezúttal egy teljesen új, egyedi dizájnnal erősítette meg a környezethez való alázatát. A környezetbarát, fényenergiát hasznosító Eco–Drive technológiát egy meglepően új stílusú köntösben kínálja a közönségnek. A Calendrier nevet viselő új modellcsalád az óratörténelem kezdeteit idézi, felelevenítve az egykori kalendáriumok hangulatát. 

Aki egy kicsit óramániás, annak nem kell bemutatnunk a Hirsch márkát. A világ legmodernebb, legválasztékosabb, és legkiválóbb bőr óraszíjainak gyártója. Termékeit 12000 ponton értékesíti világszerte és számos luxus kategóriájú óramárka szíjbeszállítója.

  

A percütők azok az óraszerkezetek, amelyek gombnyomásra hangjelzéssel adják a tulajdonos tudtára, hogy hány óra van. Ezt az eltelt órák, negyedórák és percek számának leütésével jelzik.
A percütő funkciót először mechanikusan alkalmazták, ill. valósították meg. Ezek mind luxus kategóriájú órák, hiszen ezek a konstrukciók rendkívüli komplikációkat tartalmaznak (pl.: IWC Schaffhausen, Jaeger Le Coultre). Ezek igen bonyolult és komoly mechanizmusok, rendkívüli mérnöki munka eredményei! 

Az óratulajdonos felelőssége elemcserekor 

Az elemcsere hét főbűne,
avagy milyen veszélyek leselkednek órájára, ha nem szakszerű kezekbe kerül 

Tények és tévhitek az elemcserével kapcsolatbanHamisat vagy eredetit

2009.04.11.
 

Naponta előfordul üzletünkben, hogy hamis órát hoznak be javításra: leesett a mutató, nem „húz” az automatika, vagy egyszerűen nem működik az óra. A legtöbben (akik általában tisztában vannak az óra eredetével) értetlenül állnak a pult előtt, amikor közöljük a hírt: hamis óra javítását nem vállaljuk.« 1 2 »
AKTUÁLIS
2018.08.04.
FC RUNABOUT GMT AUTOMATIC
2018.07.17.
MEISTERSINGER LUNASCOPE
2018.07.12.
MONDAINE SUMMER COLLECTION
Korábbi "aktuális"-ok megtekintése »
HÍRLEVÉL
Név:  Irsz./település:
E-mail: Utca, hsz.:


Frederique Constant óra, Frederique Constant órák, Frederique Constant Győr MeisterSinger óra, MeisterSinger órák, MeisterSinger Győr Junghans óra, Junghans órák, Junghans Győr Certina óra, Certina órák, Certina Győr Tissot óra, Tissot órák, Tissot Győr Mido óra, Mido órák, Mido Győr swatch óra, swatch órák, swatch Győr Mondaine óra, Mondaine órák, Mondaine Győr SEIKO óra, SEIKO órák, SEIKO Győr Citizen óra, Citizen órák, Citizen Győr Edifice óra, Edifice órák, Edifice Győr Sheen óra, Sheen órák, Sheen Győr Protrek óra, Protrek órák, Protrek Győr
G-Shock óra, G-Shock órák, G-Shock Győr Baby-G óra, Baby-G órák, Baby-G Győr Casio óra, Casio órák, Casio Győr Joop óra, Joop órák, Joop Győr Esprit Collection óra, Esprit Collection órák, Esprit Collection Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Esprit óra, Esprit órák, Esprit Győr Pierre Cardin óra, Pierre Cardin órák, Pierre Cardin Győr DKNY óra, DKNY órák, DKNY Győr, Donna Karan New York óra Lacoste óra, Lacoste órák, Lacoste Győr HERMLE falióra, HERMLE faliórák, HERMLE Győr Hirsch óraszíjak Marcco Győr ZRC Győr9022 Győr, Király utca 17. (Széchenyi tér) / 9022 Győr, Jedlik Ányos utca 18. (Eszterházy-palota) / 9024 Győr, Ikva utca 43. (Marcalváros)
Tel.: 06-96-335-015 / E-mail: info@orak.hu / www.orak.hu
weboldal tervezés: IRQ
©2009-2018 / Felhasználási szabályzat és adatvédelmi tájékoztató