FREDERIQUE CONSTANT MANUFACTURE WORLDTIMER

2014.05.09.
FREDERIQUE CONSTANT MANUFACTURE WORLDTIMER

A Frederique Constant 2012-ben mutatta be először a Worldtimer sorozatot, mely akkor páratlan sikert aratott. Az ötlet és a megvalósítása is beváltotta a hozzá fűzött reményeket és méltán gyűjtötte be az elismerő véleményeket szerte a világon. A világ óragyártása valóban gazdagabb, fénylőbb lett amióta ezek az egyedi és látványos időmérők az óragyártás színpadára léptek.

Az óra motorja a teljes mértékben házon belül tervezett és kivitelezett - manufaktúra - szerkezet az FC-718.  Ez a technikailag legfejlettebb szerkezet amit valaha gyártott a svájci óragyártó óriás. A 26 köves, mechanikus automata, mely 42 órás járástartalékkal rendelkezik az óra, perc és másodperc kijelzésen túl számos extra szolgáltatással is bír: úgy, mint a 6 óránál elhelyezkedő dátum kijelző, a nappalt/éjszakát jelző 24 órás tárcsa, valamint - a világ 24 nagyvárosának nevével ellátott - zónaidő meghatározására szolgáló tárcsa.  A Worldtimer modellek igazi zsenialitása az egyszerűségben rejlik, ahogy a funkciók kezelését lehetővé teszi.

  

Vajon hány igazítókorona kellhet ahhoz, hogy ezeket a funkciókat mind beállítsuk? Három vagy Négy?

 

Frederique Constant rendkívüli tervezői és mérnök csapatának sikerült megoldaniuk, hogy az összes funkció mindössze egy korona használatával működtethető legyen!

 

 

Érdemes kézbe fogni és kipróbálni ahogyan ez a precíziós szerkezet működtethető vagy ahogy a karok és fogaskerekek diszkrét visszajelzést adnak az ujjunknak. A beállításkor tökéletesen érezhető a bonyolult mechanika lélegzetelállítóan pontos, finom működése. Olyan érzést nyújt mint egy komoly koncerten bekukucskálni a kulisszák mögé.

 

 

FC-718MC4H6 modell szerkezetét csillogó, kézzel polírozott acél tok és a látványosan domború, zafírkristály üveg öleli körül (de természetesen az üveg hátlapon keresztül betekintést nyerhetünk rá). A tok amilyen szép olyan masszív, 50 méteres vízállóságú. A számlap gazdag "guilloche" díszítést kapot amihez remekül illeszkednek az indexek kecses római számai. Szinte csak "hab a tortán" a csillogó, kézzel polírozott, fekete mutatók klasszikus vonalai és a tokot valódi aligátorbőr szíj illeszti a csuklóra.

 

Nem véletlen, hogy ez a műremek csak - 1888 darabos - limitált példányszámban került kiadásra.

 

(a márkáról egy rövid ismertető található a magazin menüpont alatt)

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Termékek:


Vissza a tetejére
Bezár