FREDERIQUE CONSTANT HEALEY GMT 24H

2014.10.08.
FREDERIQUE CONSTANT HEALEY GMT 24H

Teljesítmény, mérnöki precizitás, és szenvedély. Ezek a kifejezések már önmagukban is fel tudják kavarni a fantáziánkat, előhívják képzeletünkből egy zúgó motorú és letisztult stílusú sportkocsi képét.

 

Ebben az évben a svájci óragyártó, Frederique Constant büszkén jelentette be, hogy együttműködésük folytatódik az ikonikus NOJ393 Healey autómobillal. Ennek kapcsán részt vettek a nemzetközi Austin Healey Pentecost rendezvényen, és itt mutatták be az érzelmek és a precíziós műszakiság kombinációjának legújabb darabját: a Healey GMT 24H sorozatot.

 


Az izgalmas kollekció három modellből áll, melyek mind az FC-350 Automatic GMT szerkezetet rejtik. A dátum, óra, perc, másodperc kijelzésen túl ellátták egy GMT (zónaidő) kijelző funkcióval, mely a korona segítségével rendkívül egyszerűen és gyorsan beállítható.


A szerkezet megszületése a Frederique Constant tehetséges mérnökeinek köszönhető, a GMT-modul teljes egészében házon belül valósult meg, egészen az ötlettől, a fejlesztésen át, a végső kivitelezésig.

 

 

Akárcsak a szerkezet, a modellek tokozása is rendkívül kidolgozott: a 42mm-es tokot egy domborított zafírüveggel szerelték, a hátlapon pedig finom gravírozással látható az ihletadó automobil képe, közepén egy kerek nyílással, melyen át látható a lendkerék. A dátum számláló három óránál található, míg az elmaradhatatlan Healey logó hat óránál látható a számlapon. Az óra és percmutatók fénylő fehér végűek, ami a guilloche számlapdíszítéssel kiegészítve igazi luxushatást ad.

 

 

A kollekció tagjai is - akárcsak az ihletadó sportkocsik - sok "lóerőt" kínálnak, mint például a szerkezet 38 órás járástartalékát és az 5 bar vízállóságot. Háromból két modell (FC-350HVG5B4 és FC-350CH5B4) rózsaarany színben készült, a tok színével harmonizáló, kézzel szerelt, rózsaarany indexekkel. A sötétbarna extravagáns, "rally" lyukazású bőrszíj pedig még jobban hangsúlyozza a sportos habitust.

 

 

A harmadik modell (FC-350HS5B6) fényesre polírozott acéltokkal érkezett, a finom ezüstös számlap, a kézzel szerelt indexek és a fekete, kontraszt varrásos bőrszíj igazán különleges külsőt kölcsönöz.

 

A Healey GMT 24H sorozat mindhárom változata limitált darabszámban elérhető el, mindösszesen 2888 darab készült. Az órák egyedi díszdobozban érkeznek, mely tartalmaz egy pazar Healey modell autót.

 


Vissza a tetejére
Bezár