A MeisterSinger és a Bálint órás bemutatja: MEISTERSINGER ASTROSCOPE

2021.03.16.
A MeisterSinger és a Bálint órás bemutatja: MEISTERSINGER ASTROSCOPE
A szokatlan megoldásairól már jól ismert "egy-mutatós" Meistersinger márka folytatja elmélyülését az idő értelmezésének ősi gyökereinél. Az első, kiemelkedő sikernek örvendő Lunascope sorozat (2018) után, 2020-ban bemutatta a második csillagászati óráját, az Astroscope modellt, amely eddig soha nem látott módon jeleníti meg a hét napjait.
A cég idén, 2021-ben, az Astroscope Edition limitált modellel ünnepli a 20. évfordulóját!
Az Astroscope Edition 20th Anniversary modellből 100 darab készült. A limitált kiadás színei még inkább hangsúlyozzák az amúgy is szokatlan számlap egyediségét: a sötét számlap, mint égbolt mögött, narancs fényében ragyog a Nap, megvilágítva a másik 6 égitestet. A 7 égitest jelenléte a számlapon az idő, pontosabban a napok múlásának ókori elgondolását eleveníti fel. Ekkoriban a babilóniai csillagászok ezt a hét égitestet ismerték, és mindegyikre 1-1 nap "isteni" vezetőjeként tekintettek. Innen eredeztethető a hét (6+1 nap) felosztása, és a napok elnevezése is (latin és germán nyelvekben). 
  
Az aktuális napot egy az égitestek ikonja alatt megjelenő fehér pont jelzi, melynek mozgása se nem lineáris, se nem sugárirányú: egy 10-12 évente előforduló csillagképben vándorol, előre és hátra. A bolygók közti bolyongást enyhítendő, a napok angol nevének 3 betűs rövidítése segít a helyes leolvasásban ;).
 
A megjelenített égitestek együttes állását (kivéve persze a Napot) egyébként épp 2020. júliusában csodálhattuk az északi féltekén - az Astroscope ezt a látványt stilizálja a számlapon.
A hét napjainak eme megjelenítése egy karóra számlapján igazán különleges, és kicsit misztikus is, hasonlóan az idő múlását jelző egy mutató használatához. Ezek a szokatlan "időjelzők" elsőre talán bonyolultnak tűnnek, valójában viszont épp a természet egyszerűségét elevenítik fel, melyre a nap folyamán bármikor emlékezhetünk a Meistersinger óránkra pillantva. A rendszertelenül ugrálónak tűnő fehér jelzőpötty is valójában egy a fogaskerék-rendszerrel együtt forgó korong, több fehér ponttal megfestve, ami naponta mozdul előre egy egységet.
2020-ban, az Astroscope megjelenésének évében először két színváltozat készült: fekete-barna és fekete-kék színösszeállításban. Ez az új, teljesen rendhagyó "égitestes" dizájn máris független elismerésekben részesült, és két díjat is elnyert (The Red Dot Design Award 2020, German Design Award).
 
 
 
 

Kapcsolódó anyagok:

Termékek:


Vissza a tetejére
Bezár