A Hirsch és a Bálint órás bemutatja: HIRSCH WINE - a növényi óraszíj szőlőlevélből

2021.04.06.
A Hirsch és a Bálint órás bemutatja: HIRSCH WINE - a növényi óraszíj szőlőlevélből
A több mint 250 éve a tímár szakma mestereként megismert, majd az 1900-as évek közepétől az óraszíj gyártásban kiemelkedő nevet szerzett Hirsch család új irányt vett a termékfejlesztésben. A jelen kor környezettudatos tendenciáit követve, rendhagyó módon lecserélte a szakmája gyökereinek nevezhető állati bőrt, mint alapanyagot.
Az utóbbi években kaptunk némi ízelítőt eme szokatlan alapanyagokkal készített, környezetbarát modellekből, az idén viszont kifejezett hangsúlyt helyeztek az új, Hirsch Nature kollekcióra, mely főképp a növényi eredetű alapanyagokhoz nyúl. A rendhagyó elgondolás lényege az "állatmentesség" és fenntarthatóság. A Hirsch céget eddig is elkötelezett környezet- és természettudatos gyártónak ismertük, így nem meglepő, hogy ezen az úton erősíti modern, felelősségteljes, fenntartható, és szimpatikus tevékenységét.
A legújabb fejlesztéseiket az állati bőrön túl a legjobb anyagfelhasználással, és természetesen a legjobb minőségben kivitelezték:
Egy igazán szokatlan, luxusérzetet keltő ékszer, mely a Hirsch Nature kollekció tagjaként elsőként nélkülöz minden állati alapanyagot. A különleges esztétikai értékkel bíró felület borotva vékony hasított palából készül, amit a strapabíró és vízálló prémium kaucsukkal ötvöztek. A két színben kapható óraszíj rendkívüli megjelenést, és maximális biztonságot nyújt, elsősorban a sportos stílus kedvelőinek.
A természetes növényi felsőrész eukaliptusz rostokból készült, fakéreg látványt és puha tapintást nyújt. Mindezt az ellenálló, és antiallergén kaucsukkal ötvözték, így egy igazán kifejező és tartós óraszíjat hoztak létre, sajnos csak limitált darabszámban.
A szíj felső része a legfinomabb módon nemesített nyírfa nyerskéregből készült, és a kiváló funkcionalitású prémium kaucsuk belsővel van összedolgozva. A nyírfa erezet egyediségének köszönhetően az értékes intarziákra emlékeztet, különböző, egyedi struktúrájú lezárásokkal. 
Az idei, 2021-es év újdonságaihoz egy igazán szemrevaló növényi részt használtak fel a megszokott bőr helyett, ami nem más, mint a növény levele!
A Hirsch Nature kollekció legújabb tagja, kizárólag állatmentes, természetes növényi anyagokból készült. A Leaf szíjak mindegyike egyedi, köszönhetően a valódi, egymást átfedő növényi leveleknek és az egyenkénti festésnek. A vegán felső rész egy bonyolult gyártási eljárással kapcsolódik a prémium kaucsuk bélésanyaghoz, így tartós, vízálló, és tökéletesen illeszkedik klasszikus, vagy sportos órákhoz is.
 
Írásunk tárgya pedig az idei év egyik bizonyára legkülönlegesebb terméke!
A Hirsch Nature kollekció idei, korlátolt számban készített exkluzív vegán újdonsága a szőlőlevélből készített Wine modell. A kizárólag szüret után összegyűjtött leveleket egy speciális, többrétegű eljárással rögzítik a teljesen állatmentes, növényi hordozóanyagra, és a Hirsch által úgy 70 éve felfedezett "rembordálási" technológiát használva, egy különösen jó minőségű, és exkluzív megjelenést érnek el. Az egyedi, felületi patina rendkívüli megjelenése időszakos, így e szíj hordását a gyártó alkalmi viseletre javasolja.
A Wine növényi szíjak 3 féle szélességben (18, 20 és 22mm) és limitált darabszámban kaphatók, hiszen a szőlőleveleket speciálisan egy ausztriai öko-szőlőültetvényen gyűjtik be, kizárólag a szüret után, vagyis az alapanyag mennyisége igencsak korlátozott. A válogatott szőlőlevelek egyedisége, a szíj naturális megjelenése, és a megújuló, kizárólag növényi alapanyagok használata igencsak csábítóvá teszi ezt az új "karkötőt", nemcsak a szőlész-borász körökben, hanem általában a vegán, és a természetbarát beállítottságú óratulajdonosoknál is.
 
 
 

Kapcsolódó anyagok:

Termékek:


Vissza a tetejére
Bezár